Blossom – pomaže identificirati biljke te savjetuje kako brinuti za njih

OSNOVNI PODACI
Naziv Blossom
Namjena Aplikacija za prepoznavanje i brigu za biljke
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 31 kn mjesečno ili 155 kn godišnje (Premium)

Gotovo da nema kuće ili stana u kojima i oko kojih se ne nalaze neke biljke, tim više što biljke mogu doprinijeti izgledu interijera kao i općenito unijeti svježinu u domove. Premda dobar dio biljaka ne zahtjeva posebnu brigu, za neke je vrlo važno paziti na čimbenike koji izravno utječu na vitalnost biljki kao što su količina vode, razina svjetlosti, prihrana i slično.

Srećom, postoji čitav niz aplikacija koja pomažu upravo savjetima kako brinuti za pojedine vrste biljaka, a Blossom se svrstava među ponajbolje. Jedna od njezinih ključnih karakteristika je svakako sposobnost da identificira o kojoj je biljci riječ samo na temelju njezine fotografije, a trenutačno ih u bazi ima nešto više od deset tisuća.

Dakako, Blossom nudi i čitav niz korisnih informacija o biljkama zajedno s mnoštvom savjeta o tome kako ispravno brinuti za biljke. Tu su i druge dodatne stvarčice kao što su podsjetnici za zalijevanje, prihranu, čišćenje i presađivanje, ugrađeni alat za mjerenje razine osvjetljenja, vođenje dnevnika o biljaka, kao i čitav niz raznovrsnih članaka iz svijeta biljaka.

Osnovna inačica Blossoma je besplatna, ali zato ograničena koja se mogu ukloniti plaćanjem mjesečne ili godišnje pretplate za izdanje Premium. Time se dobiva neograničen broj identifikacija biljaka, neograničen broj podsjetnika te ugrađeni alat za mjerenje razine osvjetljenja. Cijena? Ili 31 kn mjesečno ili 155 kn godišnje.