Camera+ 2 – moćna i popularna aplikacija za fotografiranje za iPhone i iPad

OSNOVNI PODACI
Naziv Podcast Addict
Namjena Popularna aplikacija za podcastove
Android Nema
iOS App Store
Cijena 7,99 USD

Iako je zadana aplikacija za rad s kamerom u iPhoneu dovoljno sposobna sama po sebi za tipično te čak i nešto naprednije fotografiranje, postoje i alternativne aplikacije koje nudi čitav niz dodatnih mogućnosti. Jedna od najpopularnijih i karakteristikama najmoćnijih, svakako je Camera+ 2.

Podjednako je dobro prilagođena totalnim početnicima, ali i onim koji već dobro vladaju fotografskim vještinama i žele izvući maksimum iz kamere ugrađene u iPhone. Potonji će cijeniti podrški za fotografiranje u RAW format kao i precizne ručne kontrole kojima je moguće upravljati onim tipičnim aspektima fotografije (podešavanje brzine zatvarača, namještanje ISO osjetljivosti, upravljanje balansom bijele boje i slično).

Osim toga, tu su i različiti modaliteti snimanja kao što je, primjerice, Smile mode koji će automatski detektirati osmijehe i fotografirati, a nije izostalo ni makro modalitet ili upravljanje dugom ekspozicijom. Specifičnost je i Monuments Mode koji omogućava uklanjanje neželjenih objekata s fotografija u jednom kliknu (rezultati katkada znaju ugodno iznenaditi).

Kada se tome pridodaju i brojne druge mogućnosti i to pogotovo one koji se tiči dorade fotografija (čak i sasvim automatsko ugađanje parametara fotografije kako bi se izvukla maksimalno dostižna kvaliteta i postigao željeni efekt), postaje sasvim jasno zašto mnogi biraju upravo ovu aplikaciju kao omiljeni mobilni alat na iPhoneu za fotografiranje. Čak ni njezina cijena nije pretjerana, pa je za nju potrebno izdvojiti oko osam dolara.