Spotify testira značajku koja podsjeća na TikTok

Čini se da format kratkih videozapisa kojeg je popularizirao TikTok, nije preskočio ni popularnu glazbenu streaming platformu. Spotify, naime, testira novu značajku u beta verziji svoje aplikacije za iOS, koja prikazuje kratke video isječke prilikom slušanja glazbe.

Za lakši pristup novoj značajki, Spotify je dodao četvrtu karticu na navigacijskoj traci pod oznakom Discover. Kad se ona otvori, korisnici će moći „skrolati“ i slušati pojedinačne pjesme koje potencijalno do sada nisu čuli te će ih moći lajkati i dodavati na popise za reprodukciju.

 Kako ovaj dodatak zapravo izgleda u aplikaciji, pokazao je na Twitteru izumitelj hashtaga Chris Messina.

Kako prenosi Tech Crunch, čini se da je Discover feed temeljen na postojećoj Canvas značajki, pomoću koje kreatori mogu reproducirati videozapise uz svoju glazbu na Spotifyu. Nadalje, ističe se da ove dvije značajke čak međusobno dijele neke video isječke.

Hoće li testiranje ove značajke prijeći u nešto više, trenutno nije poznato.

„U Spotifyu rutinski provodimo brojne testove u nastojanju da poboljšamo naše korisničko iskustvo. Neki od tih testova na kraju stvaraju put širem korisničkom iskustvu, a drugi služe samo za učenje. Trenutno nemamo više vijesti za podijeliti“, rekao je glasnogovornik Spotifya za Tech Crunch.