Google Arts & Culture – vrhunska aplikacija za otkrivanje umjetnosti i kulture

OSNOVNI PODACI
Naziv Google Arts & Culture 
Namjena Otkrivanje umjetnosti i kulture
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Google Arts & Culture je jedna od onih aplikacija koje svakako vrijedi imati na svojem pametnom telefonu, a njezina ključna vrijednost nalazi se u tome što omogućava jednostavno upoznavanje s brojnim kulturnim baštinama kao i mogućnost pregledavanja ogromnog broja umjetnina te drugog zanimljivog sadržaja.

Štoviše, s Googleovim kulturnim institutom koji stoji iza ove aplikacije partnerstvo je sklopilo više od dvije tisuće kulturnih institucija i više od 80 zemalja diljem svijeta (među njima se nalazi i Hrvatska), a one putem ove svojevrsne platforme omogućavaju upoznavanje s vlastitom kulturom i posebnostima.

Dakako, ne treba niti spominjati cijeli niz podataka zahvaljujući kojima je moguće naučiti više o slavnim umjetninama, tu su i zanimljive priče i detalji, a tu je i mogućnost pretrage umjetnina po boji i prema vremenskom razdoblju. No to je tek mali dio onoga što Google Arts & Culture može ponuditi.

Tako su tu i brojne naprednije mogućnosti i značajke kao što je podrška za proširenu stvarnost, panoramski 360 videozapisi, virtualni obilasci, ugrađeni alat koji može prepoznati o kojoj je umjetnini riječ (samo se treba uperiti kamera pametnog telefona), otkrivanje portreta koji nalikuju na vas (Art Selfie) te još doista mnogo toga vrijedno otkrivanja i eksperimentiranja.