SnoreLab – aplikacija koja pomaže kod rješavanja problema s hrkanjem

OSNOVNI PODACI
Naziv SnoreLab
Namjena Pomaže pri praćenju hrkanja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan / 99 kn godišnje

Premda se na temu hrkanja mnogi podsmjehuju, onima koji pate od ovoga poremećaja sigurno nije nimalo smiješno, pogotovo ne onima koji zbog toga imaju problema sa spavanjem i posljedičnog umora koji iz toga proizlazi.

Uzroci hrkanja su mnogobrojni, pa se jednako tako rješavanju ovoga problema može pristupiti na različite načine. Uz uobičajene savjete kao što je promjena životnih navika (izbjegavanje pušenja, konzumiranja alkohola i slično), uputno je poslužiti se i aplikacijama upravo kao što je SnoreLab.

Riječ je o jednoj od najpoznatijih aplikacija koja pomaže pri praćenju hrkanja tijekom sna i samim time omogućava da se pokuša otkriti okidače koji potiču hrkanje. Koristiti aplikaciju je prilično jednostavno, a sve što treba učiniti jest prije spavanja aktivirati aplikaciju i pametni telefon držati pored svojega kreveta.

SnoreLab će automatski detektirati hrkanje te bilježiti ključne podatke koji će se ujutro moći pregledati. Između ostalog, aplikacija će otkriti kada se i koliko glasno hrkalo (tu je i tonski zapis), a kako aplikacija omogućuje i da se bilježe podaci o svojim aktivnostima, moguće ih je povezati sa samim hrkanjem.

Dakako, aplikacija nudi i čitav niz drugih stvarčica, kao i brojne informacije o samom hrkanju, pa je svakako valja barem iskušati onda kada se želi ublažiti, smanjiti ili posve prestati s hrkanjem. Osnovna inačica aplikacije je besplatna, dok se za sve mogućnosti mora plaćati godišnja pretplata od 99 kn.