Orqa na Kickstarteru lansira kontroler za simulatore namijenjen FPV pilotima početnicima

Osječka tvrtka Orqa, našim čitateljima dobro poznata po svojim naočalama za upravljanje dronovima FPV.One, lansirala je novu crowdfunding kampanju na platformi Kickstarter. Ovoga puta ponudili su zainteresiranima kontroler za učenje letenja na simulatoru, također u FPV tehnici.

Orqin FPV.Ctrl prvi je kontroler za simulatore čija se funkcionalnost lako može proširiti uz pomoć ImmersionRC-jevog modula Ghost radio za letenje pravih dronova, a dostupan je i po vrlo pristupačnoj cijeni. Spomenuta nadogradnja znatno olakšava tranziciju u stvarni svijet nakon što, naravno, piloti prvo izbruse svoje vještine u virtualnom okruženju. Na Kickstarteru ga se može nabaviti već po cijeni od 49 eura.

Lansiranje FPV.Ctrl-a na tržište uslijedilo je nakon velikog uspjeha FPV.SkyDive-a, Orqinog free-to-play simulatora dronova dostupnog na platformi Steam. Spomenuti je simulator od svog izlaska u svibnju 2021. godine postao jedan od najpopularnijih simulatora dronova na Steamu, ponajviše zbog svoje realistične fizike letenja.

Srđan Kovačević, izvršni direktor Orqe, pobliže je objasnio ideju koja stoji iza samog proizvoda: “Ono što FPV.Ctrl donosi na tržište je najlakši i najjeftiniji ulazak u svijet FPV-a za ljude koji tek žele početi učiti letjeti dronovima. Sadrži sve što vam je potrebno da krenete. Nakon što kupite naš kontroler, jednostavno preuzmete naš FPV.SkyDive simulator i možete poletjeti. Ulazak u svijet FPV-ja do sada je bio poprilično izazovan.

Ono što nam je zapravo bio cilj jest pomoći novim pilotima da zavole FPV uklanjanjem niza početnih prepreka, što bi cjelokupni hobi učinilo znatno pristupačnijim. Naravno, ovo je samo prvi korak na putu do postizanja našega cilja.”