Stigao osvježeni WhatsApp za Windowse 10 i 11

Već se duže vrijeme „šuškalo“ da je nova aplikacija WhatsAppa za Windowse u izradi, a sada korisnici konačno mogu preuzeti njenu beta verziju na Microsoft Storeu i testirati neke nove značajke, ali i vidjeti potpuno novi te osvježeni dizajn.

Naime, prema pisanju portala Windows Latest, tvrtka koja stoji iza WhatsAppa, Meta, odlučila je nakon tri godine napraviti aplikaciju temeljenu na UWP-u, što će među ostalom omogućiti korisnicima brže pokretanje, jer se neće morati spajati na web verziju.

Foto: Screenshot/Alumia
Foto: Screenshot/Alumia

Osim toga, novi WhatsApp za Windowse donosi i osvježeni dizajn, koji za razliku od stare aplikacije za sada ne nudi tamni način rada, što ne bi predstavljalo toliki problem da tvrtka nije odlučila zamijeniti prepoznatljivu zelenu boju bijelom.

Međutim, za razliku od prethodne verzije, korisnici će moći primati obavijesti i kada je aplikacija zatvorena, a zahvaljujući integraciji s Windows Inkom, također će moći nacrtati ili zabilježiti nešto i umetnuti to izravno u razgovor.

Foto: Screenshot/Alumia
Foto: Screenshot/Alumia

Novi WhatsApp podržava i sigurnosno kopiranje, opcije za prilagodbu razgovora i još mnogo toga. Sudeći po dosadašnjim navodima, nova će aplikacija uskoro stići i na MacOS.