Počela je izgradnja Rimac Campusa uz prijenos uživo na YouTubeu


Rimac Grupa službeno je otvorila radove na velikom, 200 milijuna eura vrijednom, kampusu u Kerestincu pored Zagreba. Uključili su i web kameru pa u svakom trenutku i sami možete provjeriti kako izgradnja napreduje

Buduće sjedište Rimac Grupe, Rimac Automobila, Bugatti Rimca i Rimac Technologyja, veliki Rimac Campus u Kerestincu, trebao bi biti otvoren 2023. godine. Nakon odabira idejnog rješenja i izvođača, domaći proizvođač električnih automobila i tehnologije za njih započeo je s građevinskim radovima na ovom velikom projektu. Investicija u kampus vrijedna je 200 milijuna eura, a iz Rimac Grupe kažu kako će, jednom kada bude dovršen, njihov kompleks biti jedan od najvećih objedinjenih pogona za istraživanje, razvoj i proizvodnju u Europi, i to ne samo unutar autoindustije.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Rimac Campus bit će sjedište razvoja i proizvodnje svim navedenim kompanijama, gdje će se osmišljavati, razvijati i proizvoditi dijelovi za velike svjetske proizvođače, kao i za sve buduće Rimčeve i Bugattijeve modele. U njemu će biti mjesta za više od 2.500 zaposlenika.

Otvoren za javnost

Na istoj će lokaciji biti i testna staza, muzej, kao i prostori za sastanke na otvorenom, farma životinja, restoran, smještaj za goste i slično. Za razliku od većine lokacije u automobilskoj industriji, gdje su postavljene visoke ograde i razina tajnosti, Rimac Kampus bit će otvoren za javnost i interakcija između posjetitelja, gostiju, znatiželjnika i zaposlenika je poželjna i dobrodošla.

“Hrvatska će uvijek biti naš dom, a postavljanje temelja za dugoročno sjedište velik je korak u izgradnji nečega što nam omogućava da istaknemo svoj brand, ambicije i posluži nam kao odskočna daska za rast u narednom desetljeću i nakon toga. Osnaživanjem položaja kao proizvođača hiperautomobila, kao i vodećeg Tier 1 dobavljača napredne električne tehnologije za najveće svjetske proizvođače automobila, jedva čekamo pokazati finalni izgled i preseliti se u naš novi dom”, poručio je Mate Rimac.

Prijenos uživo

Iz Rimac Grupe su, u skladu s dosadašnjom transparentnošću kad je riječ o razvoju Nevere i izgradnji kampusa, u blizini gradilišta postavili web kameru i spojili je s YouTubeom. Tako u svakom trenutku možete putem live streama pratiti kako napreduju radovi u Kerestincu.