Hrvatski Telekom i ALD Automotive objedinili usluge za korisnike flota električnih vozila

Hrvatski Telekom i ALD Automotive d.o.o., društvo za operativni leasing, potpisali su suradnju koja predstavlja iskorak za tržište električnih vozila u Hrvatskoj. Slijedom ovog će ugovora prvi puta na hrvatskom tržištu biti omogućena usluga upravljanja flotom električnih vozila. Potpisom i integracijom ove suradnje Hrvatski Telekom postaje prvi pružatelj ovakve usluge za poslovne korisnike u Hrvatskoj.

Upravljanje flotom e-vozila

Hrvatski Telekom pružat će ALD-u uslugu podrške upravljanja flotom vozila na električni pogon osiguravajući svu potrebnu infrastrukturu i dostupnost punionica te upravljanjem i održavanjem alata za praćenje poslovnog odnosa. Za korisnike ALD leasinga ovom će se uslugom na raspolaganje staviti čitava mreža punionica električnih vozila Hrvatskog Telekoma.

“Ugovor s tvrtkom ALD Automotive d.o.o. vidimo kao veliki iskorak u našim nastojanjima da hrvatskom tržištu omogućimo čim širu i kvalitetniju uslugu punjenja električnih automobila. Osim što kontinuirano proširujemo našu mrežu električnih punionica u Hrvatskoj, ali i inozemstvu, suradnju s ALD-om vidimo kao priliku za dodatno osvještavanje i motivaciju poslovnih korisnika da u svoje flote integriraju električna vozila”, izjavila je Marijana Bačić, potpredsjednica za korporativnu prodaju i ICT usluge Hrvatskog Telekoma.

“Suradnja je rezultat obostrane želje da svojim korisnicima pružimo sveobuhvatnu uslugu u e-mobilnosti. ALD Electric, paket usluga za električna vozila, našim klijentima će kroz jedan kanal omogućiti potpunu uslugu – od savjetovanja, nabave i financiranja, sve do rješenja za punjenje električnih vozila”, izjavila je Ivana Poštić, direktorica operative ALD Automotive.

S najvećim brojem postavljenih punionica, Hrvatski Telekom predvodnik je na području e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji te najpouzdaniji tehnološki partner u implementaciji i upravljanju punionicama za električna vozila. Dio je ovoo strategije Hrvatskog Telekoma u ostvarenju niskougljične strategije, a fokusom na razvoj e-mobilnosti HT utječe na smanjenje emisija štetnih plinova te prelazak na čišće oblike energije.

Popis svih punionica dostupan je na ovom mjestu.