CloudPlayer – glazbeni reproduktor koji podržava servise za skladištenje datoteka u oblaku

OSNOVNI PODACI
Naziv CloudPlayer
Namjena Glazbeni reproduktor s podrškom za Dropbox, OneDrive i Google Drive 
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan  / 19 kn (Platinum)

Premda se skladišni prostor na pametnim telefonima povećava, a mnogi podržavaju i proširenje unutarnje memorije za pohranu SD karticama koje su i same sve veće kapacitetom, i dalje ima smisla dobar dio datoteka čuvati na nekom od popularnih servisa za skladištenje i dijeljenje datoteka u oblaku. Tim više ako se za te servise plaća mjesečna ili godišnja pretplata.

Štoviše, dobar dio onih koji se uvelike oslanjaju na takve servise imaju na njima naviku čuvati i multimedijalne datoteke i to pogotovo glazbu, a upravo će takvima aplikacija kao to je CloudPlayer dobro doći. Naime, nudi podršku za Dropbox, OneDrive i Google Drive te omogućava jednostavno uživanje u vlastitoj glazbenoj kolekciji.

U suštini je riječ o prilično sposobnom glazbenom reproduktoru koji nudi sve što je potrebno za slušanje glazbe, bila ona pohranjena lokalno ili na servisima koje datoteke skladište u oblaku, pa čak i više od toga. Uz lijepo osmišljeno sučelje, tu je i podrška za Chromecast i AirPlay, a svakako je zgodno i to što nudi podršku za Android Wear i Android Auto.

Osim toga, tu je i 10-tračni grafički ekvalizator, podršku za FLAC pri čemu podržava i gapless playback, tu je i zanimljiva značajka SuperSound s kojom je moguće prilagoditi kakvoću zvuka kad se glazba sluša s priključenim slušalicama te još zbilja mnogo toga.

Naravno, nisu sve mogućnosti dostupne u besplatnom izdanju, ali inačica Premium se može dobiti uz jednokratno plaćanje od 19 kuna (unutar aplikacije), a tek se s njome dobiva i najvažnija mogućnost – upravo podrška za Dropbox, OneDrive i Google Drive. Tu se inačicu može i iskušavati 30 dana, a onda odlučiti o kupnji.