McAfee će biti prodan za više od 14 milijardi dolara

Konzorcijum tvrtki koje predvodi Advent International Corporation i Permira Advisers (da, ni mi također…) platit će 12 milijardi dolara za kupnju svih McAfeejevih slobodnih dionica na tržištu, te još u saniranje gubitaka tvrtke uložiti preko dvije milijarde dolara čime će se ukupna svota u ovoj transakciji popeti preko 14 milijardi dolara. Time će ova tvrtka koja sa svojim osnivačem, Johnom McAfeejem nema nikakve veze još od 1994., otići iz većinskog Intelovog vlasništva u kojemu se nalazi od 2011. kada ju je Intel kupio za 7,7 milijardi dolara.

Sam osnivač McAfeeja, John McAfee, umro je ovog lipnja u španjolskom zatvoru u 75. godini nakon što se objesio čekajući odluku suda o ekstradiciji u SAD zbog optužbi za poreznu prevaru.

Povijest će ga pamtiti kao prvoga pisca komercijalnog antivirusnog softvera zbog čega je i osnovao tvrtku McAfee Associates daleke 1987., te ekstravagantnog i blago rečeno kontroverznog poduzetnika i aktivista. Od svoje bivše tvrtke se davno distancirao tvrdeći da prodaje bloatware, a iz Belizea gdje je živio do 2013. pobjegao je zbog sumnji da je počinio ubojstvo, da bi potom 2019. pobjegao i iz SAD-a zbog optužbi za utaju poreza, ali je na osnovu međunarodne tjeralice uhićen u Španjolskoj.