Nedavno osnovana tvrtka “KONČAR – Digital” surađivat će s FER-om

Tvrtka KONČAR – Digital će u svom portfelju prvenstveno imati rješenja iz područja digitalne platforme otvorene i modularne arhitekture za potrebe elektroenergetike, mobilnosti, kritične i urbane infrastrukture s naprednim uslugama upravljanja i održavanja. Osim toga, posebno se ističu najsuvremeniji poslovni modeli, kao generator primjene digitalnih usluga i rješenja, poput uporabe blockchain tehnologije u energetici.

Industrijski softver koji se razvija u KONČAR – Digitalu prvenstveno se odnosi na upravljanje, daljinsku podršku i održavanje industrijskih postrojenja, energetski učinkovite javne rasvjete, obnovljivih izvora energije, pohrane energije, energetski obnovljivih zgrada, hibridnih energetskih mikromreža i energetski učinkovitih sustava opskrbe vode i odvodnje.

dr. sc. Stjepan Sučić
dr. sc. Stjepan Sučić

„KONČAR – Digital danas okuplja stručnjake koncerna KONČAR iz područja industrijskog softvera namijenjenog vođenju sustava kritične i urbane infrastrukture. Prilagodljiva organizacija KONČAR –  Digitala omogućit će nam pouzdan pristup kupcima i razvoju novih vlastitih digitalnih rješenja. Motivirani zaposlenici s prostorom za kreativnost i mogućnošću eksperimentiranja stvarat će inovacije. Stoga je glavna zadaća tvrtke KONČAR – Digital usmjeriti inovacije u razvoj uspješnih digitalnih rješenja za tržišta cijelog svijeta“, ističe dr. sc. Stjepan Sučić, član Uprave društva KONČAR – Digital, koji je svoj profesionalni put u KONČARU započeo još tijekom studija.

Nositelji ovog kolegija su predavači s FER-a, no studente će sa svim teorijskim i praktičnim znanjima upoznati tim tvrtke KONČAR – Digital, koji će voditi predavanja i laboratorijske vježbe. Osnovna ideja ove suradnje je bolje upoznavanje studenata treće i viših godina s razvojem aplikacija za najsuvremenija digitalna rješenja, koja koriste vodeće svjetske IT tvrtke, pa tako i KONČAR – Digital.

Predavanja se pritom temelje na teoriji i zadacima kojima Grupa KONČAR osposobljava svoje nove zaposlenike i uvodi ih u svijet razvoja industrijskog softvera. Osim razvoja svojih znanja i vještina, studenti kroz ovaj kolegij također imaju priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj kao članovi KONČAR – Digital tima.