Kyndryl završio odvajanje od IBM-a i postaje najveći svjetski neovisni pružatelj IT usluga

Kao što je i najavljeno, tvrtka Kyndryl se jučer odvojila od IBM-a i od sada njene dionice, kao neovisne tvrtke, kotiraju na njujorškoj burzi pod oznakom „KD”. 

„Iznimno smo zadovoljni što je Kyndryl postao neovisna tvrtka s 90.000 stručnjaka, snažnom bilancom i preduvjetima za rast”, rekao je Martin Schroeter, predsjednik i glavni izvršni direktor Kyndryla. „Suočeni smo s rastućim potrebama korisnika za uslugama digitalne transformacije poslovanja, a naše globalno znanje na području stvaranja, upravljanja i modernizacije informacijskih sustava snažno nas pozicionira na tržištu koje će do 2024. godine vrijediti više od 500 milijardi dolara. Veselimo se putu koji je pred nama, u središtu našeg poslovanja naši su korisnici i sve što radimo radit ćemo za njihovu dobrobit i dobrobit svijeta kroz model agilnog i brzog poslovanja“.

Kyndryl ima godišnji prihod od 19 milijardi dolara

Kyndryl se osniva kao najveći svjetski pružatelj usluga IT infrastrukture i u svom pristupu poslovanju objedinjuje razvoj, sigurnost i upravljanje. Kyndrylovih 90.000 globalnih stručnjaka pruža savjetodavne usluge te usluge implementacije i upravljanja infrastrukturom za više od 4.000 korisnika – uključujući 75% tvrtki s popisa Fortune 100 te vodeće tvrtke s područja financija, telekomunikacija, maloprodaje, automobilske te zrakoplovne industrije.

Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran
Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran

„Kyndryl je pouzdan partner vodećim tvrtkama u Hrvatskoj i srednjoj i istočnoj Europi te istočnom Mediteranu i ima snažan tim lokalnih stručnjaka koji pružaju podršku našim korisnicima u raznim industrijskim granama.“ rekao je Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran. „Izuzetna mi je čast voditi Kyndryl, tvrtku koja je u svojoj suštini posvećena isporuci naprednih IT usluga u svrhu podrške digitalnoj transformaciji poslovanja naših korisnika.“

Kyndryl ima godišnji prihod od 19 milijardi dolara, a i dalje će blisko surađivati s IBM-om.

Kyndrylove dionice raspodijeljene su navečer 3. studenog 2021. dioničarima IBM-a koji su dobili po jednu Kyndrylovu dionicu na svakih pet dionica IBM-a koje posjeduju. IBM je privremeno zadržao 19,9 posto Kyndrylovog vlasničkog kapitala.