Instagram i Twitter zakopali ratnu sjekiru – postavljanje poveznica od sad uz preglednu karticu

Nakon što je Meta 2012. godine kupila Instagram, osnivač društvene mreže Kevin Systrom, zahtijevao je da se isključi mogućnost pregleda (preview) objava na Twitteru. Kao odgovor na to, popularna je mikrobloging platforma odlučila ukloniti značajku koja omogućuje korisnicima da s lakoćom pronađu ljude koje prate na Instagramu, pa je tako započela „internetska svađa“, koja je konačno završila nakon devet godina.

Naime, do srijede se prilikom postavljanja Instagram poveznice na Twitter pojavljivao samo URL tekst, no sada će se konačno pojaviti njen pregled s prigodnom fotografijom. Obje su se društvene mreže već pohvalile „zakopavanjem ratne sjekire“.

„Ako želite svoju najnoviju Instagram objavu podijeliti na vremenskoj traci Twittera, imate sreće: sada kada podijelite poveznicu na IG objavu u tweetu, ona će se prikazati kao kartica s pregledom fotografije“, napisali su iz Twittera.

„Rekli su da se nikada neće dogoditi… pregledne kartice na Twitteru stižu već danas. Od sada kada podijelite Instagram poveznicu na Twitteru, pojavit će se pregled objave“, kratko su poručili iz Instagrama.