Robot Spot pleše kao Mick Jagger

Robotski pas Spot je, u suradnji sa svojim “bratićem”, humanoidnim robotom Atlas, u ovu godinu ušao plešući. Da bi se godina nastavila u veselom, glazbenom tonu, ponovno su se pobrinuli autori ovih robotskih plesača, kompanija Boston Dynamics. Ovoga puta uz pomoć Spota su rekreirali – video spot.

Moves like Jagger

Uzeli su kao predložak spot za pjesmu “Start Me Up” legendarnih Rolling Stonesa i programirali svoje robote da se ponašaju kao Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood i Charlie Watts. Britanski su glazbenici uz ovu melodiju plesali prije 40 godina, a danas su na njihova mjesta uskočili roboti iz linije Spot. Imaju li oni pokrete kao Jagger, provjerite u priloženom, vrlo zabavnom, videu.

"Start Me Up" vs "Spot Me Up"
“Start Me Up” vs “Spot Me Up”

Boston Dynamics, inače kompanija u vlasništvu Hyundaija, sada je na Spota postavila robotsku ruku koja je, za potrebe ovog spota, imitirala pokrete ljudske glave. Inače je na njoj postavljena i robotska šaka, čiji pokreti u šest stupnjeva slobode omogućavaju hvatanje predmeta, manevriranje s raznom opremom poput ventila, prekidača i slično, otvaranje vrata i slično. Unutar hvataljke nalazi se i LED rasvjetno tijelo te 4K videokamera za detaljniju inspekciju bilo kakvog predmeta koji je potrebno uhvatiti.

Spot u osnovnoj verziji košta 74.500 američkih dolara, dok se dodaci poput ove robotske ruke naplaćuju dodatno.