Procurio izgled Metinog pametnog sata, navodno će imati notch

Ove su se veljače proširile glasine da će Facebook, odnosno po novom Meta, proizvesti svoj pametni sat s naglaskom na praćenje zdravlja korisnika te slanje i primanje poruka. Kao što je obično i slučaj, „šuškanje“ je ubrzo prestalo, sve do lipnja kada su procurile informacije da bi tvrtkin sat među ostalom trebao imati i dvije kamere koje se mogu posebno odvojiti s ruke za fotografiranje i snimanje videozapisa.

Pet mjeseci kasnije i svega jedan dan nakon što je Facebook promijenio ime u Meta, na Bloombergu je osvanula fotografija pronađena unutar Metine aplikacije za njihove pametne naočale Ray-Ban Stories, koja navodno prikazuje tvrtkin dugo očekivani pametni sat.

Foto: Bloomberg
Foto: Bloomberg

Naime, osim samog dizajna koji je više zaobljeniji nego kod Apple Watcha, u oči upada „notch“ s prednjom kamerom, koja bi, prema prijašnjim navodima, trebala služiti isključivo za video pozive. Govora o drugoj kameri sa stražnje strane za sada nema, no Bloomberg ističe da je možda riječ o prototipnoj verziji sata, koja neće biti namijenjena potrošačima, ali i dalje potvrđuje ranija izvješća o njegovoj izradi.

Iako se još prije spominjalo da će Meta izbaciti ovaj pametni sat već sljedećeg ljeta, Bloomergovi izvori navode da još nije poznat datum njegovog izlaska. Podsjetimo, tvrtkin bi sat trebao podržavati i LTE povezivost, što znači da ga neće biti potrebno uparivati s mobitelom, a navodno će dolaziti u bijeloj, crnoj i zlatnoj boji.