Nova Launcher – jedna od najpoznatijih i najboljih alternativa za početni zaslon na Androidu

OSNOVNI PODACI
Naziv Nova Launcher 
Namjena Alternativn početni zaslon za Android
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan / 29,99 kn (Prime)

Riječ je o još jednoj alternativi za početni zaslon na Androidu koji ima velik broj poklonika, a da je riječ o alternativi koja doista ima što za ponuditi, svjedoči i prilično visoka ocjena kada se u obzir uzme da su ga uz komentar ocijenili više od 1,2 milijuna korisnika dok je preuzet više od 50 milijuna puta.

Drugim riječima, svi oni koji do sada nisu bili i prilici provjeriti što ovaj pokretač može ponuditi, onda ja krajnje vrijeme da se to učini.  Osim zbilja odličnih performansi, može se pohvaliti i visokom razinom fleksibilnosti te čitav niz zgodnih značajki i detalja zbog kojih se Nova Launcher nametnuo kao ponajbolja alternativa za početni zaslon na Androidu.

Tako su tu teme za ikone, prilagodljiva ladica za aplikacije, prava hrpa raznovrsnih efekata, ikone za mape, izvrsna podrška za widgete, još bolja podrška za stvaranje prečaca, kao i solidno osmišljene geste, mogućnost skrivanja aplikacija, kao i podrška za izradu pričuvnih kopija svega što je prilagođeno te još mnogo toga.

Osnovna inačica Nova Launchera je besplatna, ali i limitirana te prikazuje oglase. No, kad se u obzir uzme sve ono što može ponuditi i koliko će dobro doći onda kada se i funkcionalno i vizualno neki Android telefon želi podrediti vlastitom ukusu, onda se jednokratna naknada od 30 kuna za inačicu Prime ne čini pretjeranom.