NASA – nezaobilazna aplikacija za sve ljubitelje svemirskih prostranstava

OSNOVNI PODACI
Naziv NASA 
Namjena Službena aplikacija NASA-e
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

NASA u svojemu portfelju ima čitav niz aplikacija koje na različite načine omogućavaju i olakšavaju proučavanje svemirskih bespuća, no ovo je primarna aplikacija svima poznate državne civilne uprave SAD-a za zrakoplovna i svemirska istraživanja i razvoj koja ima sjedište u Washingtonu.

Kroz tu je aplikaciju moguće pogledati više od 16000 fotografija, pročitati aktualne novosti i brojne članke, gledati NASA TV uživo, pogledati više od 14000 videozapisa, pročitati najnovije vijesti o NASA-inim misijama i koješta drugo.

Tu su i druge zgodne stvarčice kao što je mogućnost praćenja ISS-a uz informaciju o tome kada bi je se moglo ugledati na noćnom nebu, pratiti uživo videostream s ISS-a koji prikazuje planetu Zemlju kroz projekt HDEV (High Definition Earth Viewing), pratiti satelite u orbiti, pregledavati 3D modele planeta, slušati stream radijske postaje Third Rock Radio, iskusiti proširenu stvarnost, a tu je i mogućnost dijeljenja svega putem društvenih mreža.

Sama aplikacija nudi i neke dodatne stvarčica kao što je opcija da se automatski postavlja pozadinska slika na pametnom telefonu, primaju razne obavijesti (korisno ako se želi pratiti ISS) te druge sitnice.

Bilo kako bilo, službena aplikacija NASA-e svakako je nezaobilazna svima onima koji na bilo koji način žele redovito pratiti što sama agencija radi, ali i proučavati dubine svemira.