Najvažniji Internet of Things događaj ove godine je pred nama

Najvažniji Internet of Things događaj ove godine održat će se u Zagrebu 19. listopada 2021. IOT Forum u organizaciji Buga održava se već četvrtu godinu zaredom. Posjetitelji će imati priliku poslušati stručna predavnja i panel raspravu od strane analitičara i stručnjaka iz sfere primjene Internet of Things. Ovo je već četvrta godina šire primjene IOT-a u Hrvatskoj, ponuda dobavljača i usluga sve više sazrijeva, a sama je tehnologija kao stvorena za pandemijski i post-pandemijski svijet.

Ovogodišnji IOT Forum bit će organiziran hibridno – odaberite želite li ga pratiti on site ili online

Internet of Things jedna je od najvažnijih tehnologija čije je vrijeme za širu primjenu i monetizaciju stiglo već ranije. Unatoč tome što je pandemija možda lagano zakočila cijelu industriju, ubrzani razvoj mrežne infrastrukture, 5G tehnologija te sve bolje ideje i rješenja za implementaciju u praksi guraju Internet of Things tehnologiju i jamče da će u bližoj budućnosti biti sve važnija. Zadatak IOT tehnologije je olakšati i ubrzati proizvodne i poslovne procese – učiniti ih učinkovitijima i boljima, uštedjeti energiju i povezati čovjeka s njemu bitnim stvarima.

Internet of Things jedna je od najvažnijih tehnologija čije je vrijeme za širu primjenu, ali i monetizaciju, došlo. IOT Forum, powered by Bug, vodeći je event za susret onih koji tu tehnologiju implementiraju u Hrvatskoj, njihovih potencijalnih krajnjih korisnika, te “middlemena”, posrednika, tvrtki koje implementiraju i nude vlastita rješenja temeljena na Internetu stvari.

Panel rasprava, IOT Forum 2020
Panel rasprava, IOT Forum 2020

Internet of Things i pametna rješenja za poslovanje

Preliminarni sadržaj ovogodišnjeg IOT Foruma možete pogledati na web stranicama konferencije, a na programu se još uvijek aktivno radi i sigurno vas očekuje još nekolicina zanimljivih predavanja. Nakon uvodnog izlaganja koje ćemo prepustiti Ivanu Magliću iz Calisto/Gartner Adriatic, izdvojit ćemo sljedeća zanimljivija predavanja:

  • PANEL • Je li IOT ispunio očekivanja (i ako nije, hoće li uskoro)? – Moderator: Ivan Maglić, Calisto/Gartner Adriatic
  • Smart Factory: Platforma za digitalizaciju produkcije – Robert Manenica, Business Development Expert and Project Manager, Hrvatski Telekom
  • IoT i inteligentni transportni sustavi – Marina Pavlić, Viša specijalistica za prijenosne mreže, OiV
  • Voda, bioraznolikost, Industrija 4.0, pametni gradovi – što ih povezuje? – Karlo Guštin, eEnvironment innovator, Ericsson Nikola Tesla
  • 0G – fleksibilnost koja čini razliku – Ranko Režek, CEO, IoT Net Adria
  • ComEnergy – sustav vizualizacije IoT podatka – Nenad Marjanović, Smart City portfolio poslovnih rješenja, Combis
Oleg Maštruko, direktor IOT Foruma
Oleg Maštruko, direktor IOT Foruma

Pristupačna cijena za svakoga

Internet of Things je tehnologija koja bi trebala biti dostupna svima. Pa tako IOT Forum možete i osobno posjetiti te poslušati zanimljiva predavanja uz vrlo pristupačnu cijenu ulaznice koja iznosi samo 200 kn (160 kn + PDV). U prodaji su fizičke (on site) i virtualne (online) ulaznice, a možete kupiti putem sustava Entrio. Svi sudionici imat će naknadno i pristup snimkama svih predavanja pa će ih imati priliku pogledati i kasnije ako ih određena tematika bude detaljnije zanimala.

Broj fizičkih mjesta je ograničen, stoga požurite i kupite svoju ulaznicu na vrijeme!