Netflix mora prepraviti telefonski broj koji se pojavljuju u seriji Squid Game

U popularnoj se Netflixovoj seriji o sadističkoj igri, Squid Game, pojavljuje jedan telefonski broj na misterioznoj „pozivnici“ za igru, kojeg su brojni gledatelji začudo odlučili – nazvati.

Budući da se ispostavilo da je riječ o pravom telefonskom broju, njegova je vlasnica Kim Gil-young zaprimila tisuće poziva i poruka, zbog čega će Netflix i produkcijska kuća Siren Pictures, biti prisiljeni prepraviti pojedine scene u korejskoj seriji koja je zaludila svijet.

„Zajedno s produkcijskom kućom radimo na rješavanju ovog problema, uključujući i prepravljanje scena u kojima se pojavljuje telefonski broj“, rekli su iz Netflixa u srijedu pozivajući obožavatelje da se suzdrže od „šaljivih“ poziva i poruka.

Kartica na kojoj se pojavljuje telefonski broj. Foto: Netflix/Squid Game
Kartica na kojoj se pojavljuje telefonski broj. Foto: Netflix/Squid Game

Kako prenosi Reuters, žrtva ovih neslanih šala rekla je prošloga mjeseca u intervjuu za nacionalnu televiziju SBS da ne može promijeniti broj zbog važnih kontakata, a navodno je dobila i ponudu odštete od oko 4.200 dolara.

Valja istaknuti da je korejski predsjednički kandidat Huh Kyung-young prošloga tjedna objavio na Facebooku da nudi oko 84.000 dolara za taj telefonski broj, no njihova je prodaja ili kupnja zabranjena prema državnom zakonu o telekomunikacijama, jer se smatraju ograničenim nacionalnim resursima.