Mobiteli će zamijeniti beskontaktno plaćanje karticama

Novo izvješće Juniper Research otkrilo je da će obujam transakcija za mobilna plaćanja porasti sa 26 milijardi 2021. na 49 milijardi 2023. godine; što predstavlja rast od 92%. Rast količine beskontaktnih mobilnih transakcija znatno će premašiti količinu beskontaktnih kartica do 2023., budući da mobilne beskontaktne transakcije rastu dvostruko brže od transakcija beskontaktnim karticama. Izvješće je identificiralo poboljšanu sigurnost i povećanje mogućnosti višekanalnog plaćanja mobilnog beskontaktnog plaćanja kao ključne pokretače rasta.
Novo izvješće, Beskontaktno plaćanje: trendovi, mogućnosti i tržišne prognoze 2021.-2026 preporučuje da novčanici za beskontaktno plaćanje putem mobilnih uređaja u potpunosti iskoriste mogućnosti usluga s dodanom vrijednošću, kao što su programi vjernosti i osobno financijsko upravljanje, kako bi svoje usluge digitalnih novčanika razlikovali na ovom konkurentnom tržištu.

Globalne transakcijske beskontaktnim platnim karticama u 8 regija svijeta, 2021. godine (ukupna vrijednost 2,5 bilijuna američkih dolara)

Najbrži rast u Latinskoj Americi

Istraživanje predviđa da će Latinska Amerika doživjeti rast od preko 400% u količinama beskontaktnih mobilnih transakcija između 2021. i 2023. godine. Predviđa da će povećanje penetracije pametnih telefona, uz poboljšani pristup digitalnim financijskim uslugama, potaknuti potražnju za uslugama digitalnih novčanika u regiji u sljedećim godinama. dvije godine.

Tokenizacija uvjet rasta

Istraživanje je pokazalo da je nisko povjerenje među potrošačima ključna prepreka s kojom se susreću digitalni novčanici. Slijedom toga, preporuča se proizvođačima digitalnih novčanika da povećaju podršku biometrijske provjere autentičnosti u svojim uslugama kako bi umanjili strahove onih koji oklijevaju oko usvajanja tehnologije. Utvrđeno je da sposobnost tokeniziranja mobilnih plaćanja da smanji opseg sigurnosnih zahtjeva plaćanja znači da će tokeniziranje mobilnih plaćanja postati sveprisutna. Juniper Research predviđa da će do 2023. godine 99% svih beskontaktnih platnih transakcija po volumenu biti tokenizirano.

— tekst se nastavlja nakon oglasa —

Nosivi uređaji sposobni za beskontaktno plaćanje – globalni rast 2015. -2020.

Podijeli: