AutomaTag – moćan alat za automatizirano uređivanje glazbene kolekcije

OSNOVNI PODACI
Naziv AutomaTag (Automatic Tag Editor )
Namjena Automoatizirano uređivanje glazbene kolekcije
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan 

Alata koji se specijaliziraju za uređivanje metapodataka definitivno ne nedostaje, no zapravo ih nema tako mnogo koji to isto mogu raditi izravno na pametnom telefonima. Automatic Tag Editor je jedna od takvih aplikacija, a sudeći prema visokim ocjenama te više dva milijuna preuzimanja, neupitno je i prilično popularna.

Ta njezina popularnost je itekako opravdana, a u to će se uvjeriti gotovo svatko tko je proba. Naime, AutomaTag  ili Automatic Tag Editor omogućava da se na vrlo jednostavan način popune metapodaci za označenu audiodatoteku (ID3 tag) te se pri tome preuzme i naslovnica albuma kojoj neka pjesma pripada.

Sve što je potrebno napraviti jest pokrenuti aplikaciju, označiti audiodatoteku za koju se želi preuzeti metapodaci i naslovnica albuma, pričekati trenutak da Automatic Tag Editor prepozna o kojoj je pjesmi riječ, zatim samo kliknuti na pronađenu pjesmu i aplikacija će dalje sve odraditi automatski. Naravno, metapodatke je moguće uređivati i ručno.

Besplatna inačica omogućava da se pjesme prepoznaju jednu po jednu ili se mogu uređivati čitavi albumi, dok se kupovinom dodatnih modula dobivaju dodatne mogućnosti. Tako se za 19 kuna dobiva modul za slijednu obradu (bit će moguće uređivati više audiodatoteka odjednom) dok se plaćanjem još 14 kuna dobiva podrška za Audio fingerprinting što je posebno korisno kada neka audiodatoteka nema nikakav podatak po kojoj bi mogla biti prepoznata.