Typeqast slavi 4. rođendan s više od 140 developera u 5 ureda

Typeqast je tvrtka koja se bavi razvojem softvera za klijente te su zajedno s partnerom First Technology počeli graditi i veliki low-code razvojni tim. Odradili su već mnoge uspješne low code implementacije i projekte na području komunalnih usluga, infrastrukture, transporta, trgovine, bankarstva i pametnog zdravstva, a ono što low-code čini bitno drugačijim od standardnog razvoja aplikacija je korištenje već gotovih, malih standardnih blokova, bez brige oko sintakse i tehničkih stvari.

‘Low-code je budućnost koja će zamijeniti dobar dio razvoja kakvog poznajemo.’- smatra Marko Barić iz Typeqasta – ‘Ne isplati se trošiti vrijeme na razvoj nečega što je već jasno i razvijeno.nTakve aplikacije će se sve više razvijati pomoću low-code ili no-code platformi, a dodatnim proširivanjem i rastom tih platformi bit će moguće razvijati sve kompleksnije sustave bez pisanja kompleksnog koda.’.

Na svoj 4. rođendan Typeqast ima 140 zaposlenih, urede u Hrvatskoj u Zagrebu, Splitu i Osijeku; u Srbiji u Novom Sadu i u Cluj-Napocaiu u Rumunjskoj . Rad od kuće u Typeqastu nije nikakva nužnost zbog pandemije već nešto što je sasvim normalno – sloboda, razvoj i samostalnost njihovih zaposlenika su prioritet od samih početaka te zaposlenici imaju mogućnost dolaska u ured, po vlastitoj želji.

Po svemu sudeći, za Typeqast se rad od kuće pokazao više nego uspješnim faktorom, pa tako planiraju nastaviti i ubuduće. Zaposlenicima se vjeruje da znaju kada su najučinkovitiji i da će svoj posao odraditi kvalitetno, neovisno kada i gdje se nalaze. A pošto Typeqast radi većinom s inozemnim klijentima, video pozivi i rad na daljinu nisu im nikad bili nepoznanica, kamoli problem.

Na Bliskom istoku Typeqast je nedavno otvorio i prodajni ured, a osim u Rumunjskoj i Srbiji, zbog potreba posla nastavlja se dalje s rastom te se planira i skoro otvaranje ureda u Bosni.

S prodajne strane, tvrtka je nedavno otvorila i prodajni ured u Dubaiju, kojim pokušava ući na tržište razvoja softvera za klijente s Bliskog istoka.

Typeqastove aplikacije i projekte koriste stotine tisuća ljudi kojima ta rješenja olakšavaju život, a ponekad i spašavaju živote. Bez sumnje, Typeqast je u ove 4 godine postao jedna od najvećih razvojnih agencija u Hrvatskoj i jako ime na IT sceni.