Od sada možete ocjenjivati predinstalirane Appleove aplikacija na App Storeu

Korisnici iPhonea i iPada, vjerojatno su ponekad poželjeli ostaviti ocjenu na App Storeu za poneku tvrtkinu aplikaciju koja je došla s njihovim uređajima, no ostali su zatečeni kada im to nije bilo dozvoljeno.

Međutim, čini se da se to od izlaska iOS-a 15 promijenilo, pa korisnici sada konačno mogu ocijeniti tvrtkine predinstalirane aplikacije te su se odmah bacili na posao, zbog čega je Apple Podcasts ocijenjen s dvije od pet zvjezdica, dok Files, Apple Maps i Home imaju nešto veće ocjene – između tri i tri i pol zvjezdice.

Korisnici su trenutno najzadovoljniji s aplikacijom za snimanje audio zapisa, Voice Memos, pa su joj dali 4,1 zvjezdicu, a zahvaljujući značajnom ažuriranju u sklopu novog iOS-a, dobro se drži i Weather s ocjenom 3,7.

Budući da je riječ o poprilično novom dodatku za kojeg još brojni korisnici ne znaju, većina Appleovih aplikacija ima svega nekoliko desetaka ocjena, no pretpostavlja se da će se to promijeniti u sljedećim tjednima, pa će tvrtka uistinu dobiti prave povratne informacije koje će moći iskoristiti za daljnja poboljšanja, prenosi 9to5Mac.