Zagrebački Maker Faire ove godine na Europskom trgu

Maker Faire najveći je obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva, pod pokroviteljstvom organizacije Make Community iz SAD-a. Maker Faire predstavlja okupljanje zaljubljenika u tehnologiju svih godišta – to su nastavnici, majstori, hobisti, pripadnici znanstvene zajednice, inženjeri, znanstveni klubovi, umjetnici, studenti i komercijalni izlagači. U Zagrebu je prvi “pravi” Maker Faire s licencom održan u listopadu 2019. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla i privukao je bio preko 10 tisuća posjetitelja. Drugi je održan lani u virtualnom izdanju, a za treći put organizatori su se ponovno odlučili vratiti fizičkom događaju.

Ove godine Maker Faire Zagreb održava se nadolazećeg vikenda na Europskom trgu u središtu grada. Osim klasičnih izlagačkih štandova, ovogodišnje izdanje donosi i jedan novi koncept, Makers’ Faire Lounge. Tijekom dvodnevnog događaja bit će izdvojen zasebni prostor kroz koji će se izlagači rotirati svaki sat i održavati radionice, predstavljati svoj rad te uključiti javnost u praktične eksperimente.

Maker Faire Zagreb otvoren je za javnost u subotu i nedjelju 2. i 3. listopada od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan.

Za početak, najavljujemo nekoliko sudionika ovogodišnjeg sajma posvećenog kreativcima, uradi-sam entuzijastima i hobistima. Oni su: Sveučilište Sjever s dronovima, Grafički fakultet Zagreb s vizualnim instalacijama, Albert Gajšak i Circuitmess, Filip Hercig i Mundus, Znanstveni FabLab Trst, Maker Educator Collective (SAD), FabLab Belluno (Italija), Hrvatski robotički savez FSB Racing Team sa svojom formulom, Exoot AnimateK iz Utrechta, Experience Lab iz Brna…