Vodostaji – aplikacija Hrvatskih voda koja prikazuje informacije o vodostajima

OSNOVNI PODACI
Naziv Vodostaji 
Namjena Aplikacija Hrvatskih voda za prikaz stanja vodostaja
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Neke regije u Hrvatskoj prilično su ugrožene od voda i mogućih poplava, a svi oni koji žive u područjima kod kojih je rizik poplave visok, aplikaciju će poput ove sigurno htjeti imati na svojem pametnom telefonu. Naime, riječ je mobilnoj aplikaciji Hrvatskih voda koja prikazuje informacije o vodostajima te upućuje na eventualne opasnosti i omogućuje bolju pripremu za moguće poplave.

Tako je putem aplikacije u svakome trenutku moguće vidjeti informacije o trenutačnom stanju vodostaja i protoku kao i detaljan uvid u vodostaje i protoke na određenoj mjernoj postaji u vremenskim intervalima i s grafičkim prikazom kretanja vodostaja.

Podaci koji su prikazani prikupljaju se s 348 automatskih vodomjernih postaja u RH (prikupljaju se i podaci s vodomjernih postaja s područja drugih država na širem prostoru slivova koje su povezane u zajednički sustav razmjene podataka koji je povezan i sa sustavom Hrvatskih voda), dok sama aplikacija nudi i neke dodatne praktične mogućnosti, uz sam prikaz podataka.

Tako je tu mogućnost odabira postaja koje se želi pratiti, zatim opcija primanja obavijesti o stanjima i mjerama koje se provode, a moguće je namjestiti i da se primaju druge važne obavijesti iz Hrvatskih voda. Bilo kako bilo, svi oni koji u svakome trenutku žele znati stanja vodostaja u RH, ovo je aplikacija koju bi trebali imati na svojem pametnom telefonu.