Scribd – velika biblioteka e-knjiga, audio knjiga, časopisa, podacastova, partitura…

OSNOVNI PODACI
Naziv Scribd 
Namjena Biblioteka e-knjiga, audioknjiga, časopisa…
Android Google Play
iOS App Store
Cijena 8,99 USD mjesečno

Scribd se tijekom vremena pozicionirao kao sadržajem vrlo bogato odredište kada se žele pronaći elektroničke knjige, čitavi časopisi ili samo pojedini članci, brojne audioknjige, podcastovi, glazbene partiture pa čak i zbilja raznovrsni elektronički dokumenti što je jasan podsjetnik da je Scribd počeo kao otvorena platforma za izdavaštvo.

Sama mobilna aplikacija kroz koju se može uživati u svemu što je dostupno na ovoj platformi, opremljena je svima što je potrebno kako bi se konzumira raznovrstan digitalan sadržaj. Podjednako dobro vlada kada se želi čitati elektroničke knjige ili slušati podacstove, a jednako će tako dobro doći i kada se žele čitati članci iz svjetskih poznatih časopisa kao što su People, New York Magazine, Time, Entrepreneur i brojni drugi, slušati audioknjige i drugo.

Ono što Scribd čini posebnim, svakako je zalaganje za autorska prava i honoriranje autora i svih onih koji sudjeluju u kreiranju digitalnog sadržaja, pa je potrebno plaćati mjesečnu pretplatu od devet dolara kako bi se moglo neograničeno pristupa cjelovitom sadržaju ove doista bogate digitalne biblioteke.

Za one koji su skeptični, Scribd omogućava da se čitavoj biblioteci besplatno pristupa ukupno 30 dana, a onda se može odlučiti hoće li se Scribd nastaviti koristiti ili ne. Pretplata donosi i još neke prednosti kao što je pristup drugim aplikacijama i servisima kao što su CuriosityStream i CONtv + Comics, što čitavu stvar samo čini dodatno primamljivom. U svakom slučaju, Scribd se itekako isplati iskušati.