Rimac Nevera složena od Lego kockica

S vremena na vrijeme na portalu Lego Ideas pojavi se kakav zanimljiv projekt neovisnih dizajnera koji se poprilično dopadne javnosti i potencijalnim kupcima. Ako njih najmanje 10 tisuća svojim glasom podrži taj projekt, Lego ga uzima u razmatranje, doradu i – u nekim situacijama – serijsku proizvodnju. Sretni i vješti dizajneri takvih projekata potom s Legom dijele zaradu od prodaje setova koje su osmislili, i u pravilu zadovoljni su i on, i Lego i kupci koji su dobili ono što su željeli.

Na ovaj se način u Legovu serijsku ponudu već pokušao probiti model automobila Rimac Concept_One jednog domaćeg dizajnera, a sada je na stranicama Lego Ideas osvanuo model novog Rimčevog električnog hiperautomobila – Nevere. Želite li ga podržati, možete to učiniti na ovom mjestu.

Izazovna konstrukcija

Dizajner, koji se predstavlja nickom platon_dr, piše kako je izrada modela bila prilično teška zbog njegovih oblina koje je vrlo izazovno izraditi od Lego kockica. Kombiniranje raznih oblika i vrsta, primarno zaobljenih kockica, uzelo mu je mnogo vremena, pogotovo kako bi se koliko-toliko vjerno prikazali detalji. Ukupno je, kaže, utrošio oko 50 sati na izradu modela, ali se pritom i zabavio.

Kao najteži dio za složiti izdvojio je sustav zakretanja kotača te prednja svjetla, za koja kaže da su vrlo kompliciranog oblika, i da nije na to niti mislio kada je odabrao Neveru za svoj novi Lego projekt. Model se sastoji od ukupno 2.127 dijelova, uključuje pomična butterfly vrata i prtljažnik, a u interijeru je pokušao vrlo vjerno replicirati detalje, pa čak i pretince koji se mogu otvoriti.

Zašto se uopće okušao u ovome? “Iste sekunde kada sam vidio ovaj automobil, pomislio sam ‘sigurno bi ga bila patnja složiti od legića’ i onda sam si to postavio kao izazov”, kaže dizajner Lego Nevere.

Anketa Glasanje do 25.9.2021. Glasanje zatvoreno