SEO Check – odlična aplikacija za provjeru koliko je web stranica optimizirana za tražilice

OSNOVNI PODACI
Naziv SEO Check 
Namjena Provjera SEO optimizacije web stranice
Android Google Play
iOS App Store
Cijena Besplatan

Optimizacija web stranica za tražilice danas je nezaobilazan korak i spada u one kontinuirane aktivnosti koje nipošto ne treba ignorirati i to pogotovo ako se želi povećati posjećenost nekoga web odredišta. Postoji čitav niz alata, metoda i zadanih pravila kako se SEO provodi, a jedna od zgodnih mobilnih alata za brzu analizu razine optimiziranosti web stranica za tražilice upravo je SEO Check.

Riječ je o besplatnoj aplikaciji koja će analizirati neku web stranicu te ponuditi čitav niz informacija koje pomažu procijeniti razinu optimiziranosti, a jednako će tako ponuditi i savjete te zadatke što je sve potrebno učiniti kako bi stranica bila dodatno optimizirana što bi u konačnici trebalo rezultirati povećano posjetom i vidljivošću na tražilicama.

Između ostalog, SEO Check će provjeriti meta-informacije, zatim dolazne poveznice, vanjske faktore, konfiguraciju poslužitelja te čitav niz drugih parametara koji su važni upravo kada se počinje s inače dugotrajnim i kontinuiranim procesom SEO optimizacije.

Zgodno je to što je rezultate moguće podijeliti, ali tu je u podrška za generiranje sasvim zgodno osmišljenog izvještaja u PDF formatu. Nekih posebnih dodatnih mogućnost zapravo i nema, no SEO Check se doista nameće kao odlično rješenje za brzu analizu razine optimiziranosti web stranica koje ne stoji ni lipe (barem u onom osnovnom mobilnom izdanju).