Nova generacija Sonos Beam soundbara dolazi s podrškom za Dolby Atmos

Američki proizvođač audio opreme Sonos, najavio je u utorak drugu generaciju svoje Beam pametne zvučne trake koja će u svojem prepoznatljivom kompaktnom izdanju dolaziti s podrškom za Dolby Atmos.

Naime, novi je Beam zadržao veličinu svog prethodnika, no zahvaljujući većoj procesorskoj snazi i novim postupnim nizom zvučnika, može se pohvaliti poboljšanim zvukom kojeg usmjerava i lokalizira po prostoriji za živopisno iskustvo, navode iz Sonosa.

Foto: Sonos
Foto: Sonos

Osim toga, zvučnik je kompatibilan i s HDMI eARC sučeljen na televizoru, pa tako podržava nove audio formate, što će, kako kažu iz tvrtke, uistinu nadograditi iskustvo kućnog kina zajedno s ostalim značajkama.

Foto: Sonos
Foto: Sonos

Sonos će kasnije ove godine podržati i Amazon Music Ultra High Definition.

Foto: Sonos
Foto: Sonos

Ova se zvučna traka postavlja pomoću Sonos aplikacije sa samo dva kabla i novim mogućnostima NFC-a, a valja istaknuti i da je tvrtka također vizualna osvježila Beam 2, pa je tu tako nova polikarbonatna rešetka.

Iz Sonosa ističu da je novi Beam podešen uz doprinos ekipe Sonos Sunboard te navode da korisnici dodatno mogu prilagoditi zvuk s Trueplay tehnologijom koja može detektirati i prilagoditi zvučnik refleksijama zidova i namještaja.

Foto: Sonos
Foto: Sonos

 Novi će Beam biti dostupan na Sonosovoj službenoj stranici od 5. listopada po cijeni od 3.799 kuna.