Technics predstavio četiri uređaja za audiofile

Technics je predstavio nove uređaje za ljubitelje dobrog zvuka. Riječ je o dva nova zvučnička sustava  te jednom gramofonu i integriranom pojačalu. SB-C600 kompaktan je dvosmjerni, a SB-G90M2 trosmjerni bass reflex zvučnik. Prvi je namijenjen smještanju na stol, a drugi na pod.

Podni SB-G90M2 sustav izravni je nasljednik modela SB-G90. Sastoji se od dvosmjerne koaksijalne zvučničke jedinice u kombinaciji s 25-milimetarskom kupolom i 160-milimetarskim stošcem za zvukove srednjeg raspona te dva 160-milimetarska niskotonska zvučnika načinjenih od aluminija. Kod oba modela korištena je CAE analiza za optimizaciju zvučničkih jedinica, elemenata i struktura kućišta radi učinkovitog uklanjanja neželjenih vibracija i izobličenja te znatnog poboljšanja jasnoće i kvalitete reproduciranog zvuka.

SB-C600 bit će dostupan u Europi od studenog 2021. s minimalističkom i modernom matiranom crnom završnom obradom, a SB-G90M2 od listopada 2021. s detaljnom i luksuznom završnom obradom crnog sjaja visoke kvalitete.

Gramofon Sl-1210G izravni je nasljednik modela SL-1200G od kojeg je naslijedio sve tehničke specifikacije. Na europsko tržište stiže u listopadu 2021. godine.

Integrirano pojačalo SU-G700M2 temelji se na platformi modela SU-G700 uz dodatak naprednih tehnologija iz Technicsovog integriranog pojačala SU-R1000. SU-G700M2 nasljeđuje Technicsovu tehnologiju posve digitalnog pojačala s jezgrom kao što je modul JENO (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimization, uklanjanje jittera i optimizacija oblikovanja šuma) te LAPC (Load Adaptive Phase Calibration, kalibracija faze koja se prilagođava opterećenju). U Europu stiže u listopadu 2021. godine u završnim obradama – srebrni ili crni uglačani aluminij.

Glavne značajke
SB-C600 SB-G90M2 SL-1210G SU-G700M2
Fazna precizna zvučnička jedinica, koja oponaša verziju u podnom
zvučniku SB-G90M2
Zvučnička jedinica s naprednom preciznošću faze Motor s izravnim pogonom bez jezgre s dvostrukim rotorom / jednim
statorom
Napredno brzo i tiho napajanje
Linearni fazni ekvilizator (akustički fazni pretvarač) koji je korišten i kod
modela SB-G90M2
linearni fazni ekvilizator Hibridni enkoder za prepoznavanje brzine okretanja pomoću Hallovog
senzora za prepoznavanje položaja rotora
Poboljšana zvučna slika i dinamička snaga,
Zvučnička jedinica je pričvršćena za unutarnji prednji dio zvučnika oko magneta čime se sprečava vrtnja i uklanjaju nepotrebne vibracije zvučnog zida i postiže veća čistoća zvuka Napredni BDMA robusna ručica načinjena od hladno izvučenog
magnezija za jak efekt prigušivanja
MC fono ulaz visoke kvalitete
Dizajn s vrtložnim generatorima uklanja ventilacijski šum Struktura kućišta koja čuva više energije, uklanja stojni val Tanjur s troslojnom strukturom s visokim performansama prigušivanja
vibracija
Selektor faze fono ulaza
Kruto kućište prednjim dijelom prigušuje vibracije Dvožilni zvučnički terminali Četveroslojno vrlo kruto kućište s teškom aluminijskom gornjom pločom
i izolatorima od silikonske gume
Gumbi za glasnoću i izvor s aluminijskom teksturom