Za guglanje po mraku: Googleova tražilica dobiva tamni način rada

Google.com – internetska tražilica čija je adresa najposjećenije web odredište svijeta, dobit će novi izgled. Stranica na kojoj postoji tek nekoliko linkova, Googleov prepoznatljivi logotip i ono po čemu su najpoznatiji, polje za pretraživanje Interneta, moći će svoju tradicionalnu bijelu podlogu zamijeniti crnom. U tom slučaju Googleov će logotip iz šarenoga prijeći u potpuno bijeli.

Tamni način rada na Googleovoj desktop tražilici postupno će dobiti svi korisnici u svijetu u narednim tjednima. Aktivirati ga se može tako da se, na stranici Google.com, odabere Settings>Search settings>Appearance. Tamo postoje tri opcije – uvijek tamna tema, uvijek svijetla tema te prilagođavanje sistemskim postavkama uređaja. Jedan klik na Save, i odabrani način rada je primijenjen.

U slučaju da ne vidite izbornik Appearance, to znači da primjena tamne teme još nije došla do vas i da ćete na nju još malo pričekati.

Tamni rezultati pretraživanja
Tamni rezultati pretraživanja

Napomenimo i da Googleova tamna tema na desktop tražilici nije za dark mode puriste. Naime, umjesto potpuno crne (#000000) kakvu, primjerice, nudi Twitter, u Googleu su se odlučili za nešto svjetliju nijansu (#202124). Logotip je, pak, potpuno bijel (#FFFFFF).

Anketa Glasanje do 19.9.2021. Glasanje zatvoreno