Apple upozorava da vibracije motocikla mogu oštetiti kameru iPhonea

Apple je u petak objavio na svojoj stranici za podršku upozorenje koje se posebno tiče vozača motocikala. Naime, iz tvrtke navode da izlaganje iPhonea određenim frekvencijama vibracija, pogotovo onima koje stvaraju motori velikih snaga, može značajno oštetiti sustav kamera uređaja.

„Izlaganje vašeg iPhonea vibracijama velike amplitude unutar određenih frekvencijskih raspona, posebno onih koje stvaraju motori velikih snaga u motociklima, može umanjiti performanse sustava kamere“, objašnjava Apple.

Naime, kamere iPhonea s optičkom stabilizacijom slike (OIS) ili closed-loop autofokusom (AF), podložne su ovom oštećenju zbog upotrebe žiroskopa i/ili magnetskih senzora, koji se na iPhoneima nalaze od 6s i 6s Plus modela.

Iz Applea kažu da ako korisnici planiraju postaviti iPhone na skuter ili moped, preporučuju upotrebu nosača koji ima mogućnost smanjivanja vibracija, no svejedno navode da bi se trebala izbjeći dugotrajna redovita upotreba.

Tijekom godina bilo je više objava na forumima i društvenim mrežama o štetama nastalim postavljanjem iPhonea na motocikle, pa čak i brdske bicikle, no nije jasno zašto je Apple tek sad odlučio govoriti o ovom problemu, piše MacRumors.